foto werner
Na een lang en zwaar ziekbed heeft onze geliefde voorzitter Werner vorige week afscheid van het aardse genomen.

Gisteren, 9 februari 2018, hebben we de laatste eer aan Werner bewezen in Crematorium Zegestede bij Roosendaal. Iedereen die zich betrokken voelde bij Werner was voor de familie welkom en dat was te zien. Naast de familie en vrienden waren er vele betrokkenen. Het bestuur en alle vrijwilligers van onze club, de Etten Leurse Bromfiets Vrienden. Brommer en motorvrienden, standhouders van de beurs en collega’s van de buurtwacht uit Hoeven. En dan benoem ik nog maar de helft, zoveel mensen waren er gekomen wat maar weer aangeeft hoe gewaardeerd Werner een lid van de samenleving was.
Werner “ademde” klassieke bromfietsen…
Tijdens het verzamelen in de ontmoetingsruimte bekroop mij even het gevoel dat we de jaarlijkse gezelligheidsrit aanvingen. Overal waar je keek brommervrienden met brommergerelateerde kleding aan, maar natuurlijk ook “gewone” mensen zoals er belangstellenden zijn bij het verzamelen voor de rit. En dat was fijn, het voelde heel vertrouwd aan.
In de Aula stond Werner zijn beroemde Kreidler “d’n Herder” naast de kist.
Kompleet met de welhaast legendarische legerpukkel achterop de bagagedrager, waar menig brommerliefhebber met pech vanuit geholpen is. Maakte niet uit wie je was of wat je reed, Werner stopte. 
Een ware Herder, onze Werner…Een diashow met leuke foto’s passeerde de revue begeleid door muziek die Werner leuk vond.
Een treffende weergave van Werner z’n leven, zwart-wit foto’s uit z’n jeugd en later in kleur van z’n gezin en de brommers.
Zijn vrouw Ria, zijn kinderen en zijn kleinkinderen waren zijn alles. Voor zover je dat nog niet wist werd dat je wel duidelijk door de vele leuke foto’s. Familieman Werner…Familie en vrienden droegen stukjes voor afgewisseld met muziek. Grappige anekdotes maar ook serieuze en emotionele stukjes die Werner belichtten zoals ie was, Werner z’n lijfspreuk kwam vaak voorbij:

                                                             “komt goed”.

En het komt ook goed. Schoonzoon Dirk heeft aangekondigd om op de Herder mee te gaan doen met onze ritten.
Zo is Werner toch bij ons.

De ELBV club is onder leiding van Werner “gepokt en gemazeld”, er zijn mensen bij die er vanaf de oprichting 20 jaar geleden al bij zijn wat een stevige basis geeft. Het is vanuit die basis dat we verder gaan, zoiets moois als Werner zijn Etten Leurse Bromfiets Vrienden gaat niet verloren. Integendeel zelfs, want op de achtergrond zijn de voorbereidingen voor de rit, de show en de beurs al in volle gang. We moesten Werner al een poosje missen vanwege zijn ziekte, nu pas beginnen we te beseffen wat die man allemaal deed. Dat valt niet te evenaren en dat gaan we ook niet doen. De komende jaren “stroomlijnen” en verdelen we de taken die komen kijken rondom de organisatie zonder het mooie verleden van de ELBV onrecht aan te doen. We kijken ook wat we nog meer kunnen doen om onze evenementen nog aantrekkelijker te maken, maar deelnemers, vrijwilligers en sponsoren van onze evenementen blijven op nummer één staan. Zonder jullie geen ELBV.

Webmaster Kees gaat een speciaal hoekje inrichten op de website “in memoriam” voor Werner.
Dit is heel veel werk en zal veel tijd in beslag nemen voordat dat klaar is, dus kijk regelmatig op de website en volg de vorderingen.
Heb je iets wat je erbij wil hebben, foto’s of leuke anekdotes of wat dan ook stuur maar door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Ik wil jullie ook vragen om in reactie op dit bericht jullie foto’s en verhaaltjes te zetten met betrekking tot Werner. We hebben al veel leuke avonturen beleefd met Werner, dus er is genoeg te vertellen. (hoeft niet persé brommergerelateerd te zijn). Kijk ook in de fotoalbums op deze pagina. Tussen de duizenden foto’s sta je zelf hoogstwaarschijnlijk ook tussen, en je kan een foto heel simpel downloaden en onder dit bericht zetten.

Ria, Ingrid, Heidi, Jan en Dirk bedankt dat we aanwezig mochten zijn bij het afscheid van Werner, we zullen jullie zeker niet vergeten en de herinnering aan Werner levend houden.

Etten Leurse Bromfiets Vrienden - Voorzitter Werner…

Het komt goed…
Francois Meijer


                                                                                 IMG 9612 640x480

Onlangs bereikte ons het bericht dat Werner, onze vriend, onze altijd positieve voorzitter van de Etten Leurse bromfietsvrienden is overleden.
Een schok, maar ook wij wisten dat zijn ziekte langdurig en uitzichtloos werd.

Nu hebben we dan de herinneringen nog aan hem...
Aan de talloze bezoeken in zijn garage, pratend over de Kreidlers en natuurlijk over nieuwe ideeën voor de ELBV, de Etten Leurse bromfietsvrienden.
Nieuwe ideeën had hij wel, zo kwam er tijdens ieder gesprek wel de uitspraak "Ik heb een idee"!
Meestal belandde dit in de prullebak maar toch ook waren de plannen vaak goed en een inspiratie voor iedereen van zijn clubje om mee te werken.
Altijd stond hij klaar voor je om dat ene onderdeeltje te voorschijn te toveren wat je nergens anders vinden kon.
Als je naar huis ging kreeg je altijd een klopje op je schouder en dan hoorde je, " houdoe maat "!

Ik herinner me zeker ook de altijd smeuiige verhalen over zijn tijd als kraanmachinist in Rotterdam en omstreken.
Hij wist dan altijd een vrolijk tintje te geven aan belevenissen waar zijn baas eigenlijk niet zo blij mee was.


Legendarisch waren ook zijn uitstapjes op de brommer, met Ria en een stel vrienden een bromfietsrit maken maar dan wel met een voorliefde voor een oude bromfiets ofwel een klassieker.
Gewapend met een tas met onderdelen wist hij met zijn "Herder" vele routes door het Brabantse land.
Als er dan iemand met "stukken" stond was Werner van de partij om de uitdaging aan te gaan en het ding weer op weg te krijgen.

Het einde van de rit ging vaak via de " Goudbloemse dijk " terug naar Hoeven.. ik weet niet hoe vaak Werner deze dijk gereden heeft met zijn Kreidler maar ik weet beslist als ik er kom denk ik zeker aan hem.

Kees Konings                                                                                    GetAttachmentCA3Z917D              

   P6120074 800x600