12 dorpenrit kreeg te kampen met prachtig weer en tevreden rijders.

 

      26 mei 2012, bijna 200 klassieke bromfietsen verzamelen zich achter café Roeloffs aan het Van Bergenplein in Etten Leur.

 

 

Het weer zit mee dit jaar, een volle zon schijnt ons tegemoet. Er moet nog best wat gebeuren alvorens er gestart kan worden. Zo wil de organisatie dat iedereen een aanwezigheidsformulier invult zodat wij precies weten wie er meerijdt en deze gegevens gebruiken we ook weer om de rijders op de hoogte te brengen voor een volgend event.

Best wel een lange rij dus bij de inschrijftafel van ELBV maar het wachten werd beloont met een lekker bakkie koffie.

 

     

 

Ook de traditionele foto van brommer met berijder was reeds gemaakt, deze kon worden opgehaald aan het einde van de rit.

 

                                            

 

Velen hadden elkaar al een hele tijd niet meer gezien dus het was bijbuurten over de brommers en de sterke verhalen konden natuurlijk niet uitblijven.

Ook aanwezig deze morgen, de mannen van “Sjas Patat”, om hun waardering uit te spreken voor de actie die we opgezet hebben om hen te steunen.

Zij gaan in September de Mont Ventoux bedwingen en storten dan 100% van het door ons ingezamelde geld aan de bestrijding van kanker.

 

                          

 

Zo rond de klok van 11 uur ging het circus starten, zoals gewoonlijk met veel tweetaktdamp gepaard gaand ging iedereen op pad om te genieten van de mooie natuur en het lekkere weer.

 

       

Al snel kwam de groep bij de stoplichten en zoals gewoonlijk in het Nederlandse verkeer was het daar een drukte van jewelste.

Hierna kwamen we in het buitengebied van Etten Leur en kon ieder zijn eigen gang gaan, veel hulde was er voor het duidelijke uitzetten van de rit, de pijlen waren goed zichtbaar opgehangen.

 

         

 

De lunch!! ( friet met snack ) werd genuttigd in Achtmaal en met een volle buik zetten we de tocht voort.

De 12 dorpen werden allemaal doorkruist en voldaan kwam iedereen ’s middags weer aan bij de molen ( de Lelie ) aan de leurse haven.

Daar kon de foto in ontvangst worden genomen en men kon genieten van klassieke tractoren en auto’s.

 

         

 

Al met al weer een leuke dag die we samen tot een gezellig evenement gemaakt hebben.

Wij van ELBV danken jullie allen voor jullie aanwezigheid en we hopen jullie en je brommers een volgende keer weer te mogen begroeten.