Alphense oldtimer tourtocht zeer geslaagd..

 

Vandaag op 30 april organiseerde de bromfietsclub Alphen een tourtocht door het Brabantse land en de Belgische Kempen.

Het weer was deze keer geen spelbreker, zonnebrillen onder de helm bij bijna alle deelnemers.

   

Rond de klok van 10 uur kwamen wij aan op het voor deze gelegenheid ingerichte plein. Er waren toen al menig “collega” bromfietsers aanwezig.

Aan merken ook dit keer geen gebrek, links en rechts kon je je oog laten vallen op bijzondere brommers, gekoesterd en verzorgd door hun baasje.

 

 

     

 

Om 12 uur werd er gestart nadat eerst een podium bestegen moest worden voor de traditionele foto.

De rit was uitgepijlt met duidelijk opgehangen rode fluoriserende pijlen, we hebben heel de rit slechts 1 maal een afslag gemist.

 

                               

 

De tocht voerde voor een groot gedeelte door de Belgische Kempen, we waren erg onder de indruk van het mooie landschap. De organisatie had blijkbaar veel tijd gestoken in het uitzetten van de route.

 

 

 

We hebben niks vernomen van incidenten, zij het van één deelnemer die met zijn “boswachter” naast de weg was gesukkeld en ongewild door een modderspoor is gereden. Gelukkig is hij overeind gebleven en hield alleen een vieze broek (modder dus….) en een bleke neus over aan dit voorval.

 

        

 

Geheel tevreden kwamen we weer terug op het dorpsplein van Alphen waar we de eerder genomen foto in ontvangst mochten nemen.

We hebben nog wat gekletst en een pintje gedronken om daarna weer naar huis te rijden.

Drie hoera’s voor de koningin en de organisatie van de tourtocht, tot de volgende keer…….