OBC organiseerde weer een leuke voorjaarsrit                                                                                                                                                      

 

Zondag 22 mei j.l. organiseerde OBC de Oudcamp weer haar voorjaarsklassieker “Grote Voorjaarsrit”.

Wij zijn voor de tweede keer vanuit Brabant bij deze club op visite geweest mede omdat vorig jaar goed bevallen was. Deze keer konden we echter maar met z,n tweeën omdat onze mede ELBV ers het even druk hadden.

 

Nadat we onze brommers uit de auto geplukt hadden, ( het valt niet mee in een VW Caddy ) hebben we ons ingeschreven in café t Smidje. Er waren toen nog niet veel mensen aanwezig, wij hadden inschrijfsticker no 7 en 8. Er was dus tijd genoeg voor een bakkie en een broodje, ook nog even een praatje gemaakt met Jan van Keulen.

                                                                   

 

Onder begeleiding van enkele motorfietsen ging om 12 uur de groep van zo’n 160 brommers van start om onder een dreigende hemel de weg te vinden uit Maassluis.  Al snel vielen er enkele druppels uit de hemel maar daar is het gelukkig bij gebleven.

 

                                   

 

De route voerde door het havengebied van Rotterdam, een voor mij bekend terrein, maar toch ziet het er vanaf de brommer anders uit.

Wat weer wel wennen was is het rijden met een voorrijder, voor sommige mensen ging het te hard maar dat is een discussie die je dan altijd wel krijgt. Zo blijkt weer maar eens het voordeel van uitpijlen, ieder zijn eigen tempo.

 

                     

                          

 

De middagpauze van ongeveer een uur werd genoten bij een pannenkoekenhuis, volop parkeergelegenheid en ook wel wat bewonderaars van ons “ouwe blik”.

Na de pauze ging de rit reverse terug naar Maassluis waar de dag werd afgesloten onder het genot van een drankje.

Toch weer een leuke ervaring, bedankt OBC!!