Blommenkinders 2010 (de bezemwagen)

 

 

De dag begon voor mij om 8 uur ’s morgens met het ophalen van de spullen voor de bezemwagen, de deelnemers waren al vroeg aanwezig, blommenkinders 2010 was wederom een leuke happening voor ons bromfietsliefhebbers.

 

 

Als éérste kom ik aan bij het “hof van Holland” om kwart voor 9. Het is dan nog erg stil op straat en het café is nog gesloten. De zonnestralen prikken door de bewolking en zo te zien zal het best een aardige dag worden.

Tien minuten later hoor ik de Kreidler Mustang van Werner de bocht om komen en hij zet z’n stalen ros naast de bezemwagen.

 

Samen bespreken we wat de dag ons brengen zal en inmiddels gaat ook het café open. En er meldt zich ook al een deelnemer, dat beloofd wat.

Inmiddels komen ook de rest van onze jongens opdagen en we nemen een bakkie koffie.

                                                           

Als we buiten kijken zien we al enige enthousiastelingen met hun brommers het plein op rijden, boven het café wordt het steeds donkerder, het zal toch wel DROOG blijven?

Gezellig wordt het wel, want velen zijn inmiddels goede bekenden van elkaar.

Ook valt het op dat er heel wat Puchjes meedoen, destijds de Nozembrommer pur sang.  Inschrijven is dit keer gratis en bij aankomst in Roosendaal krijgen de inschrijvers een consumptie aangeboden,,,LEUK toch??

                           

Tja, als iedereen is bijgepraat en eens goed rondgekeken heeft gaat de rit naar het Blommenkindersfestival van start. Exact om 11 uur, zoals afgesproken, rijdt de stoet met brommers het Lichttorenhoofd op vergezeld door de nodige rooksignalen. Een kwartier later vertrekt de snellere ploeg, en ik, de bezemwagen sluit aan. Inmiddels worden de druppels steeds groter, kortom het regent!!  Ik zet de ruitenwissers maar aan en ik kan het niet nalaten om een gemeen lachje op mijn gezicht te toveren. Natuurlijk zie ik ook liever de zon schijnen en ik gun iedereen goed weer, maar ja leedvermaak……..

Gelukkig hebben velen regenkleding bij en na een poosje word het ook weer wat droger.

                              

Via een mooie route door het buitengebied van zuidwest Brabant komen we  in Achtmaal om te pauzeren om vervolgens met de ploeg naar Roosendaal te rijden.

Ik heb ondertussen de brommer van een deelnemer op de aanhanger staan die ongelukkig in de sloot terechtgekomen is, ziekenwagen er bij, ribben en sleutelbeen gebroken ( het gaat inmiddels goed met hem ).

                       

Ook onderweg naar Roosendaal staat een brommer aan de kant, een jonge deelnemer. Het blijkt dat zijn bougie stuk is en een nieuwe biedt de oplossing, althans voor een poosje. Na enige tijd achter de bezemwagen gereden te hebben blijkt het blokje te gaan rammelen en houd er mee op ( de z.g. pijp aan Maarten )

De Honda op de aanhanger krijgt gezelschap van een Puch. Dat past wel goed want het stuur van de Puch steekt bijna boven het dak van de Caddy.

 

Daarop komen we in Roosendaal aan waar we opstellen in een stil straatje om daarna gezamenlijk op te rijden naar het festivalterrein waar we worden ontvangen door de Nozems van weleer.

                                 blomweb 4

De bezemwagen levert ondertussen de brommers thuis af, ik kom er toch voorbij. Wel jammer dat ik niks meegekregen heb van het festival maar de reacties van de deelnemers waren goed. Ook over de muziek waren ze goed te spreken.

 

Bij terugkomst in Etten Leur hebben we samen nog wat gedronken bij de Butler, het begon ook weer te regenen……. Tja, ik ben toch met de auto.

 

K.C.