13e heuvellandrit, wederom adembenemend.

 

Zondag 27 juni, een dag waar we naar uitgekeken hadden want we wisten dat “de Kompels” er weer een waar spektakel van zouden maken.

 

Zaterdagavond hadden we onze brommers al geladen, want dat moest, een tochtje naar Limburg doe je niet over de weg met je brommer.

De één op een aanhangertje en de ander in een busje, zo gingen we zondagmorgen op stap om de jaarlijkse Heuvellandrit te gaan rijden.

Om een uur of half tien kwamen we aan in Klimmen en het viel ons op dat er al heel veel “collega” brommerrijders aan hetzelfde avontuur dachten.

Een schitterende nieuwe locatie bij villa “de Proosdij” liet de ongeveer 440 deelnemers welwillend in de tuin parkeren. Een lange rij bij de inschrijftafel en natuurlijk koffie met Limburgse vlaai.

                                         

Rond de klok van 11 uur zijn we vertrokken om te toeren door de Limburgse heuvels. 

Het eerste terras was al snel gevonden want daar zie je er genoeg van in deze contreien. Op naar het volgende stuk van de rit, de weg voerde ons langs mooie oude weggetjes richting Voerendaal België.

Onderweg nog in het Nederlandse nog wel wat last gehad van de “wouten” wegens het niet rijden op het fietspad.  Anderen moesten afrekenen wegens het niet dragen van een goedgekeurde helm en het niet bij zich hebben van de papieren.

Jammer, goed opletten dus want ze rijden er speciaal op.

                   

Nou, in België ook leuke terrassen en lokaal bier wat lekker smaakte. ( we hebben het natuurlijk binnen de perken gehouden want het rijbewijs willen we niet kwijt.)

                                

En kijk dus uit met dit soort helmen. ( zie foto boven )

En dan, weer terug in Nederland, PECH voor onze voorzitter.  Werner heeft problemen met de koppeling van zijn trouwe Kreidler. De koppeling is lam en het zag er niet naar uit dat dit 1 2 3 opgelost kon worden. “dn Herder” moest de laatste kilometers in de bezemwagen.

Tja, het is niet voor niks “een uitdaging voor mens en machine”.

Bij terugkomst werden nog prijzen uitgedeeld voor orgineelste brommer en pechprijs, leuk!!!

Het was een prachtige dag, bedankt Kompels en tot volgend jaar. 

                    web 2