Wederom een geweldige rondrit door het Brabantse land…

 

Ook dit jaar hebben de mannen ( en vrouwen ) van de Etten Leurse bromfietsvrienden het voor elkaar gekregen om een tourrit voor bromfietsen uit te zetten met een gezellig en ontspannend karakter.

 

 

Het begon natuurlijk allemaal met het uitzetten van de route zoals jullie gelezen hebben in het artikeltje “Kasseienrit??”

We hebben hiermee veel werk gehad en plannen om te rijden vielen steeds weer in het water door het slechte weer van afgelopen tijd.

Het is hierdoor dat we de laatste week alles op alles hebben moeten zetten om het een en ander op tijd klaar te hebben.

 

Afgelopen vrijdag, één dag voor de rit, zijn we de pijlen gaan plaatsen wat op zich al een hele klus is.  Het is gedaan in twee ploegen welke elk ongeveer zo’n 4 uur nodig hadden om jullie de weg te laten vinden tijdens de rit.

Op de foto zien we John bezig onder het toeziend oog van zijn fans.

Zaterdag 22 mei konden we jullie dan ook met een gerust hart ontvangen met het maken van de traditionele foto onder een strak blauwe hemel.

Het was nog wel een beetje fris want menigeen klaagde nog over “kouwe klauwen”. Een lekker bakje warme koffie in café Roeloffs deed wonderen.

De opkomst was wederom goed, we hadden zo’n 150 deelnemers. Ook het Westland was vertegenwoordigd en de man die vorig jaar ongelukkig ten val gekomen was bij Hoeven was van de partij en had er volop zin in.

 

 

Rond de klok van 11 uur konden de meesten zich niet meer inhouden en vertrokken voor een leuke dag brommeren.

De route voerde richting Willemstad over dijken en via de kleinste verborgen weggetjes. In Willemstad werd tijdens de pauze genoten op het terras van een lekkere zak friet ( patat voor de niet Brabanders ), aangeboden door ELBV.

De weg werd vervolgd om via Dinteloord en Steenbergen weer richting Etten Leur te gaan.

 

 

 

In Etten Leur hadden we dit jaar ( en hopelijk de volgende jaren) een mooie ontvangstplaats aan de haven bij molen “De Lelie”. Het is mede te danken aan het enthousiasme van de molenaar dat hier de deelnemers hun rijwiel netjes konden parkeren in een waaier rondom de molen. We hadden nog een presentje voor de deelnemers en na ontvangst van de foto ging menigeen thuis vertellen wat een fantastische dag ze hadden.

 
Wij, de organisatie van ELBV, willen iedereen bedanken voor hun inzet en positieve reacties. Dit is voor ons een reden om jullie volgend jaar weer te ontvangen en het is tevens een uitdaging om weer een rit te verzorgen met veel brommerplezier.

 

Jammer dat de organisatie van stichting Adriaan van Bergen geen goede afspraken met ons heeft gemaakt over de brommershow van 23 mei.. Daarom is er op zondag helaas uit protest geen stand van ELBV op de Havenfeesten in Etten Leur.  Een groot gemis daar wij al jaren hier aanwezig en gewaardeerd zijn.