11e Toerrit ELBV  2009

 

 

 

We schrijven 30 mei 2009 in de boeken als een uitzonderlijke mooie en succesvolle dag.

Alhoewel die dag voor één persoon iets minder begon, ( hij tankte diesel i.p.v. tweetakt ) waren alle bestuursleden c.q. vrijwilligers rond de klok van half negen aanwezig bij het “Hof van Holland”.

Volop zon betekend volop licht dus ideale omstandigheden om een mooie foto te maken, ook dit jaar weer verzorgt door Silvia (sinds kort mevr. v Wezel)

 

Iedereen was enthousiast en stonden na inschrijving te popelen om de rit van ongeveer 95 kilometer te gaan rijden. Dit kan niet alvorens het traditionele bakje koffie te hebben gedronken en iedereen liet het zich dan ook goed smaken. Natuurlijk moesten ook de brommers worden bewonderd en de sterke verhalen worden verteld.

 

Nadat de Solexen vertrokken waren (half elf) waagden een aantal deelnemers het om de prachtig uitgezette tocht te gaan rijden. Al snel kwam de hele meute op gang en werd gevolgd door de bezemwagen met achter het stuur “onze Werner”, voorzitter en mecanicien in hart en nieren.

Hier en daar werd een pijl misgereden maar dit kwam vooral door het te ver doordraaien van het gashandel.

 

Verder weinig problemen zodat we aankwamen bij “de Toekomst”, een gastvrij terras met cafetaria. De lunch werd door iedereen met smaak naar binnen gewerkt en na de pauze vervolgden we onze weg.

Op een stukje kasseien in België na hadden we heel de rit een goed wegdek (tijdens de voorbereiding was er zelfs op gelet dat er veel asfalt was en weinig drempels).  

 

Ontspannen en genietend van het landschap reden we verder tot bij Hoeven het noodlot voor één van onze deelnemers toesloeg.

In zijn enthousiasme raakte hij naast het fietspad om met een boom in aanraking te komen. Gelukkig bleef de schade beperkt voor brommer en berijder.

 

Aangekomen bij de stand van ELBV kreeg ieder nog zijn aandenken en kon er nog even nageborreld worden in de feesttent aan de haven.

 

Hopelijk tot volgend jaar en we zullen het jullie ook dan weer prima naar de zin maken.